Povestea bonsaiului cu flori de hartie

S-a intamplat la un moment dat ca directorul nostru financiar, cetatean olandez de origine bulgara, a plecat sa se insoare si si-a adus la birou gradina de acasa: "Cristina, I have a new project for you!".

Clar, trebuie sa supravietuiasca toate timp de 3 saptamani, pana se intoarce el. Apuca-te, Cristina, si descopera ce plante sunt acelea si ce le trebuie ca sa supravietuiasca - pe gerbera am inlocuit-o de 3 ori pana s-a intors el, pentru ca nu supravietuia mai mult de cateva zile, dar doar aceasta a fost neintelegatoare; la intoarcere, l-am rugat sa o ia acasa macar pe ea, ca alta nu mai cumpar; pe celelalte le-a lasat la birou toata vara, ca sa nu mai aiba grija lor acasa si sa isi poata petrece mai bine vacantele inopinate; l-am inteles - erau proaspat casatoriti, nu plantele erau prima lor grija.

Dar sa revenim. Printre ghivece, un bonsai - bougainvillea sau "floarea de hartie". Nu am avut de lucru si i-am trimis cateva fotografii cu un bonsai din aceeasi specie, inflorit, gasite in cautarea de instructiuni de ingrijire... asa ca mi-a spus ca se asteapta ca la intoarcerea din concediu sa-si gaseasca bonasiul inforit, daca ma pricep asa bine la gadilat plantele.

Ce puteam sa-i spun?! "We'll see what we can do about that!"

Vreo 2 saptamani m-am tot gandit - cum sa faci sa infloreasca un pomisor chinuit intr-un pumn de pamant, vandut pentru impresie artistica? Eu eram multumita daca il regaseste teafar si nevatamat si studiam ofertele in florarii ca sa am cu ce il inlocui daca nu supravietuieste, iar el astepta flori...

Si totusi... i-a "inflorit" bonsaiul!
Am fost de rasul intregului etaj, decupand frunze mici din hartie, imprumutand marker roz sa le colorez, desenand nervuri cu creionul gri, rasucind hartii mici-mici ca sa iasa florile cum trebuie, si toate cusute cu ac si ata. Surpriza a fost ca unii, care nu erau la curent cu ce se intampla, au vazut din intamplare doar produsul finit si au fost convinsi ca sunt flori adevarate. Pana la urma le-am spus, de teama sa nu dispara pomul-minune chiar cand se intorcea seful la birou si sa nu am timp sa i-l inlocuiesc...


Publicat pe 25-mar-2021 © kimica.ro