Aventuri la Piatra Arsă


Fortăreața Piatra Arsă: Casa paznicilor Pietrei Arse, a soldaților Regatului și a netrebnicilor de pretutindeni.
Locul unde se nasc întâmplări nemaivăzute și nemaipomenite care, de n-ar fi, nu s-ar povesti, scoase la iveală din negura timpului de Horia!

Fragmente dintr-un jurnal


Fantoma și demonul


Cândva, în timpul nopții, sunt treziți cu toții de aceeași făptură, fantoma Dariei, care îi duce pe fiecare dintre ei în fața unei uși ferecate; niciunul nu-și aduce aminte cum a ajuns acolo, nici nu știe unde se află.

Daria nu poate intra în încăperea aceea, dar îi imploră să intre ei și să îi caute colierul, care îi va trebui lui Radomir; indiferent cât încearcă să afle mai multe, nu reușesc, este ca și cum ceva o împiedică să le spună.

Cale de întoarcere în castel nu există, singura lor șansă este să deschidă ușa și să treacă dincolo; nu văd nicio capcană, nici vreo încuietoare.

În spatele ușii se dezvăluie camera Dariei: veche, părăsită, cu mobila distrusă.

Sasha descoperă un pumnal pe birou, pune mâna pe el și imediat cade pradă unei vedenii atât de puternice, încât este convins că el este cel care a ucis-o pe Daria cu sălbăticie și leșină.

Se străduiesc cu toții să îl readucă în simțiri și să îl înzdrăvenească, înainte de a trece mai departe.

Ușa care se deschide ca prin magie în peretele opus îi lasă să treacă într-o criptă, unde dalele de piatră din fața lor par niște capcane - abia așteaptă să pună un picior greșit ca să se spargă și să îi facă să cadă în prăpastie.

Găsesc câteva hrisoave care par să conțină ghicitori; răspunsurile la ghicitori le arată ordinea în care pot călca în siguranță pe dale.

Hilda îl trimite pe Ups înainte și totul este în regulă până aproape trece dincolo, când un pas greșit îl face să se prăbușească, dar Eliana este iute și îl prinde într-o vrajă, care îl poartă ușurel până jos.

Reușesc să treacă cu toții în siguranță, ca apoi să ajungă înapoi în camera Dariei; acum arată ca în prezent, iar pe peretele opus, atârnat de oglindă, pot să vadă și colierul pe care trebuie să îl recupereze.

Nu apucă să facă prea bine ochii roată în iatac, pentru că se trezesc cu o ceată de războinici, bine înarmați și horărâți să îi ucidă.

Raenisa este rănită, dar reușesc să îi dovedească pe războinici și să scape cu toții, ca apoi să ajungă înapoi în criptă, în fața unui sarcofag de piatră, lângă care jelește Radomir; suspicioasă, Hilda îl întreabă dacă este real.

Raenisa, cea mai naivă dintre ei, îi spune că i-a chemat Daria și că sunt în căutarea colierului, dar nu află mai multe de la el - tot ce le spune Radomir este că trebuie să aducă colierul; tristă, elfița merge și îl ia de mână.

Pentru o clipă, Eliana și Sasha(?) văd că Radomir nu este Radomir, ci o altă creatură.

Creatura, un incub, nu ratează ocazia și pune stăpânire pe Raenisa, făcând-o să creadă că toți ceilalți sunt împotriva lor și că trebuie să se apere; le arată celorlalți adevarata lui natură, de demon, propunându-le un pact, dar nimeni nu vrea să semneze și să își vândă sufletul pentru asta.

Hilda nu își dă seama ce se întâmplă și o însănătoșește pe Raenisa sperând să o scoată de sub vrajă. Fata se însănătoșește, dar rămâne supusă demonului.

Raenisa nu are nicio șansă să reziste și îi atacă pe ceilalți; din fericire pentru ei, Chiril a învățat-o bine: îi atacă pe cei mai puternici întâi: pe Hilda și pe Ups; din nefericire pentru ei, a învățat-o chiar prea bine, pentru ca Hilda este rănită destul de grav, iar Ups cade după prima lovitură.

Cu toții încearcă să o oprească pe Raenisa - dacă ar răni-o sau ar face-o să leșine, ar ieși de sub vraja creaturii; așa află cât de bun războinic este, de fapt, fata, pentru că nu reușesc să-i facă mai nimic, ba din contră, tot ei suferă.

Demonul apare și dispare de câteva ori; din când în când, o ușă se deschide și Eliana vede dincolo aceeași cameră a Dariei; cumva își dă seama că acea cameră nu este sub controlul creaturii; când prinde ocazia, fuge în acea cameră, unde recuperează colierul și o regăsește pe Daria, pe care o convinge să încerce să îi ajute.

Daria apare și ea în criptă, cerându-i creaturii să ii dea drumul fetei și apoi atacându-l; Raenisa scapă până la urmă, dar demonul o atacă pe Daria, făcând-o să dispară, apoi îl atacă pe Sasha; ceilalți oscilează între a-l ataca pe demon și a încerca să îl resusciteze pe Sasha, acum inconștient; pe Raenisa nu mai poate pune stăpânire încă o dată, este rândul Hildei să fie atacată de demon.

Într-un final, soarta este de partea lor și demonul dispare, cu siguranță foarte mânios; pot fi siguri că nu o să îi uite, nici nu o să îi ierte.

Se trezesc cu toții înapoi în paturile lor, Eliana ținând în mână colierul, în timp ce Ups este și el trasportat înapoi pe hol sub forma unei grămezi, în așteptarea Hildei care să îl repare și căreia i se face milă de tristețea Raenisei și îi promite că o să o lase să doarmă cu Ups după ce îl reface.

Ce nu spune Hilda este că nu intenționează să îl scape din vedere pe Ups - unde doarme el, doarme și ea.


Înapoi

23-aug-2022 © kimica.ro