Aventuri la Piatra Arsă


Fortăreața Piatra Arsă: Casa paznicilor Pietrei Arse, a soldaților Regatului și a netrebnicilor de pretutindeni.
Locul unde se nasc întâmplări nemaivăzute și nemaipomenite care, de n-ar fi, nu s-ar povesti, scoase la iveală din negura timpului de Horia!

Fragmente dintr-un jurnal


Atacul elfilor


Sunt cu toții în afara capelei și a armurăriei, încercând să își dea seama câte persoane sunt înăuntru și dacă înțeleg ce vorbesc între ei.

Raenisa deschide cu grijă ușa armurăriei, deocamdată nevăzută; atât cât poate să vadă ea, sunt patru elfi înăuntru, care iau arme din rasteluri și le pun în saci; sunt veniți la furat. Unul dintre ei se ascunde printre rasteluri, nu îl mai vede.

Sasha deschide și el ușa capelei, vede un singur elf înăuntru, care nu pare să aibă mai mult de 17 ani. Îndemnat de Eliana să intre, este de acord, dar vrea să fie discret, spre dezamăgirea fetei, care ar vrea să-i sperie și să îi facă să fugă.

Încercând să le distragă atenția, Raenisa țintește un scut în partea opusă a încăperii. Spre surprinderea ei, niciunul nu reacționează cum s-ar fi așteptat ea și, mai mult, cel ascuns între rasteluri, liderul găștii, care nu pare să aibă mai mult de 20-21 de ani, se ivește brusc în fața ei, încercând să o înșface și să o tragă în încăpere. De data aceasta, e bine aparată de armură. O atacă apoi un alt elf, care reușește să îi facă o rană ușoară la umăr. Hilda, înfuriată, se grăbește să îi sară în apărare. Elfii aceștia, însă, nu par să fie atât de iscusiți pe cât li s-a dus vestea Flăcărilor Negre.

Unul din elfi se întoarce în capelă, când Sasha și Eliana își fac simțită prezența.

De acum nu mai e loc de dat înapoi. Liderul se retrage în armurărie și, cu toate că Hilda îl întârzie, până la urmă reușește să spargă un geam și să fugă. Când cel fața ei încearcă să închidă ușa, Raenisa îl împiedică și îl lovește suficient de puternic încât să îl lase inconștient. Eliana închisese geamul pe care intraseră elfii, dar unul dintre ei reușește să spargă alt geam și să fugă și el. âSasha este foarte îndemânatic - îl țintuiește pe unul de altarul din capelă, în timp ce un altul, rănit, se împiedică și cade dincolo de altar, în încercarea de a sări peste el.

După ce au fost răniți în mod repetat și după câteva tentative din partea adversarilor, elfii cedează, convinși de vorbele Elianei. Raenisa încearcă să-i convingă că nu vor să-i omoare. Radomir, apărut ca prin minune în capelă, este hotărât să îi omoare, totuși, dar pănă la urmă se oprește, convins de Eliana. Raenisa îi simte neîncrederea și supărarea că nu au vrut să-i omoare, dar ea tot speră ca măcar unul dintre elfi, la un moment dat, să înțeleagă cine le sunt adevărații dușmani.

Chiar le propune să meargă cu ea la Piatra Arsă, să facă ce face și ea și să vadă, de fapt, cu ce se confruntă: necromanți, nemorți, umbre, dar nu pare să-l fi convins pe vreunul. Le atrage atenția că ar fi putut să-l omoare pe cel care a atacat-o, e obișnuită cu asta, dar ea a ales intenționat să nu o facă, pentru ca nu e nnevoie să moară degeaba; să nu uite să-l ia și pe el acasă. Și ar putea să nu mai fie atât de proști, înainte de a fi prea târziu: poate vor să aiba copii, pe care să nu-i lase singuri în padure, să nu ajungă salvați și crescuți de milă printre oameni.

Elfii se retrag, luând și răniții cu ei.

Radomir, în continuare nemulțumit de Raenisa si Eliana, dar apreciind dibăcia lui Sasha, îi conduce la etaj, le arată încăperile de acolo, mai puțin aripa de vest, despre care doar le spune că ar mai conține câteva camere, o baie și o armurărie și le atrage atenția încă o dată să nu o deranjeze pe soția lui, Daria, care este bolnavă. În aripa de est sunt trei dormitoare cu paturi de două persoane, o baie și o cameră pentru servitori, cu 4 paturi.

Coboară cu toții, să-l ajute pe Radomir sa acopere ferestrele sparte. Eliana și Hilda au din nou senzația că Radomir se poartă ciudat - din când în când se uită în jur, ca și când ar mai fi cineva acolo și uneori este distras, neatent la ce vorbește cu ei: la etaj le spusese că au mai rămas doar foarte puțini servitori, acum spune că nu mai e nimeni în castel, în afară de el și de soția lui.

Raenisa, complet neștiutoare, merge la grajduri în căutare de scânduri, să-l ajute pe Radomir. Se întoarce singură în capelă, cu câte scânduri a putut să care.

Radomir este neîncrezător și mirat că doar ea a venit, dar fata are o explicație: face fiecare ce poate, iar Hilda este cu siguranță în berarie, odată ce i-a fost arătată, mai ales că la Piatra Arsă nu a primit decât vin.

Radomir pare să o creadă, nu merge să-i caute pe ceilalți. Și, deși nu e de acord cu ce a facut fata, pare să îi înțeleagă speranța că unii elfi s-ar putea dezmetici, conștient că ea e afectată de ce i s-a întâmplat în copilărie. Raenisa rămâne cu el, să îl ajute.

Eliana cercetează grajdurile, dar nu găsește nimic deosebit sau în neregulă. Umple un sac cu paie și îl duce la etaj, în camera servitorilor, coboară și duce și ea câteva scânduri în capelă, apoi pleacă în căutarea celorlalți.

Hilda îl convinge pe Sasha să urce la etaj și să se uite pe gaura cheii în camera doamnei. Atât cât vede Sasha, camera este pustie și, mai mult, arată ca și cand ar fi fost camera nobililor, nu a cavalerului. La fel este și camera în care locuiește Radomir, cu deosebirea că aceea chiar pare folosită, iar biroul e plin de hârtii și pergamente. Cât timp îl păzește pe Sasha, Hildei i se pare că vede poalele unei rochii albe la capătul scării.

Apoi merg în berărie, unde au norocul să mai găsească niște ingrediente pe care să le pună la fermentat, cu speranța să obțină un butoi cu bere peste vreo 2 zile.

Când vine și Eliana, pornesc în explorare în aripa de vest, de unde pot vedea, de la o fereastră, camera doamnei, care tot pustie pare. Elianei i se pare că aude apa picurând, dar, odată ajunși în baie, totul este uscat și nu se mai aude niciun zgomot.

În baie sunt o mulțime de parfumuri și de farduri ce par nefolosite de multă vreme. La vederea lor, Hilda simte o mare tristețe, de dor de ceva care parcă îi e aproape.

Și nu vad nicăieri urme de luptă sau de cadavre ale celor pe care au crezut că i-au auzit la etaj și despre care Radomir le spusese că se ocupase el însuși.

Coboară cu toții, pe scara din aripa de est, ca să nu dea de bănuit și merg în capelă, poate mai e nevoie de ajutorul lor. Nu durează mult și termină ce se putea face în seara aceasta, apoi Radomir îi conduce în bucătărie.

Dintre toți, pare ca Raenisa este cea mai înfometată și se apucă imediat să pună pe masă ce găsește prin dulapuri: carne uscată sărată, pâinea pe care reușește să o curețe de mucegai și pe care Sasha o pune pe plita sobei, să îi mai schimbe gustul, legume proaspete aduse de țăranii care încă își mai aduc aminte că au beneficiat de apărarea soldaților când în castel era o garnizoană.

Hilda mănâncă cu noduri, mormăind nemulțumită de absența totală a băuturii, lucru inacceptabil pentru un castel. Radomir îi oferă o sticluță cu rachiu, pe care ea o golește dintr-o înghițitură, că doar e dwarf, rezistă la băutură.

Raenisa, care nu știe prea multe, dar a văzut destule scene din acestea la hanul de la Piatra Arsă, este convinsă că va avea nevoie de ajutorul lui Ups ca să ajungă în cameră. Nu durează mai mult de 30 de minute până să fie clar că nu se înșală.

Mai stau de vorbă, Hilda mulțumește pentru rachiul de calitate, înveselindu-l pe Radomir, care le ofera de lucru, dacă vor fi vreodată în căutare de așa ceva - îi primește la castel, pare să îi fi plăcut de ei, chiar dacă nu i-a convenit că le-au dat drumul elfilor.

Inevitabil, îi cuprinde oboseala. Hilda se sprijină pe Sasha, o ajută și Ups să ajungă la etaj. Eliana ar vrea să doarmă toți în camera servitorilor.

Dar Raenisa este foarte dezamăgită - își dorește foarte mult să profite de ocazie, să facă o baie adevărată și să doarmă în sfârșit într-un pat bun, că în paturi de cazarmă, pe paie sau pe rogojini a dormit toată viața ei, știe cum e. Ba chiar nu se supară dacă o să doarmă sigură într-unul din dormitoare, dacă restul vor să doarmă împreună.

Hildei i se face milă de ea și îi propune Elianei să doarmă cu copila într-unul din dormitoarele de oaspeți, că nu o să se întâmple nimic la noapte. Eliana e de acord până la urmă șî o lasă pe Raenisa să doarmă singură în pat.

Deși este loc chiar prea mult pentru amândouă, ea doarme pe sacul cu paie, pe care îl adusese cu gândul să îl pună în dreptul ușii și să îi dea foc în caz că intră cineva peste ei. De aceea ar fi vrut sa doarmă toți într-o cameră - pentru că știe o vrajă care i-ar fi ajutat să sară pe fereastră și să cadă fără să-și rupă oasele.

Dar Raenisa nu știe lucrurile acestea. Mai mult, ei i se pare că ar fi mai periculos să fie toți în aceeași cameră, în cazul în care ar fi atacați.

Hilda mai apucă să se trântească în pat și să-i spună lui Ups să păzească holul înainte să adoarmă buștean. Sasha, oarecum cu teamă, încearcă să o scoată din armură, dar nu reușește. Până la urmă se strecoară în pat lânga ea.

Nu trece prea mult timp până să îi doboare pe toți oboseala și să adoarmă.


Înapoi
Înainte

23-iun-2022 © kimica.ro