Aventuri la Piatra Arsă


Fortăreața Piatra Arsă: Casa paznicilor Pietrei Arse, a soldaților Regatului și a netrebnicilor de pretutindeni.
Locul unde se nasc întâmplări nemaivăzute și nemaipomenite care, de n-ar fi, nu s-ar povesti, scoase la iveală din negura timpului de Horia!

Fragmente dintr-un jurnal


Castelul Iloruh


Drumul de întoarcere le ia ceva mai mult de 7 ore (în loc de 5-5h30), pentru că Hilda vrea să se oprească la un han de pe drum. Mâncarea e bună, dar ea e nemulțumită că primește vin, nu bere. Raenisa o îndeamnă să bea vinul, știe ea că aici vinul este mai bun ca berea.

Când începe să se vadă turnul Pietrei Arse, Raenisa nu mai are răbdare, ar vrea sa fugă să ajungă mai repede, dar Hilda nu e la fel de sprintenă, iar Ups nu o poate împinge ca să o ajute să meargă mai repede.

Aproape de Piatra Arsă, îl întâlnesc pe Sasha, un hoț fustangiu, dornic și el de aventuri și îndrumat într-acolo de fiica hangiului din Bârsna, după un alt fel de aventură, care fiică, după cum știe Raenisa, este foarte... generoasă (nu le spune mai mult, ca s-a rușinat; o salvează Eliana - începe să cânte la flaut).

După ce le spune din ce parte vine, Raenisa e convinsă că de la fiica hangiului a aflat el de Piatra Arsă; dacă ar fi aflat de la vreo țărăncuță, ar fi avut paie în păr, dar, cum nu are, doar fiica hangiului putea să fie, spre surprinderea lui Sasha, care crede că e prea mică să știe și să spună lucruri din astea.

Cu ocazia asta Sasha află că, de fapt, cele 3 fete s-au cunoscut întâmplător cu o seară înainte, adunate la un loc de Raenisa. Începe prin a o vrăji pe Hilda.

Intră cu toții în cetate, un aventurier vine să o întrebe pe Raenisa dacă e bine, ce s-a întâmplat; fata povestește repede și amestecat, omul decide (înțelept) să o trimită la Chiril, să îi dea el de capăt. După ceva discuții, îi lasă pe toți patru să treacă, deși nu e chiar sigur că o să fie pe placul lui Chiril.

Chiril Mihalkov e în biroul lui, în turn. Îi primește pe toți, Raenisa îi spune cine sunt fetele, îi spune pe scurt prin ce au trecut și, cel mai important, că necromantul e mort.

Chiril le dă ultimii bani pe care ii mai are - 13 galbeni; Raenisa păstrează unul, că e de la părintele ei adoptiv, Eliana păstrează doi (pe unul vrea sa îl găurească); pe restul îi ia Hilda, fără vreo remușcare, dar se oferă totuși să le dea și lor dacă vor avea nevoie.

Sasha îl convinge pe Chiril să îl lase să se alăture fetelor în următoarea misiune - trebuie să meargă la castelul Iloruh, să îl ajute pe Radomir Kovalski până îi vin întăriri - elfii barbari atacă în continuu - atacă satele, omoară civilii.

Chiril se aștepta să plece imediat, dar Hilda e hotărâtă să se odihnească, să bea bere și să mănânce. Se lasă convins, Raenisa rămâne la el în birou, ceilalți pleacă să găsească locul de luat masa.

Găsesc hanul, condus de un hangiu bătrân, Lyuboslav Yegorov. Hilda o îndeamnă pe Eliana să povestească aventura. Povestea este frumoasă, iar Eliana primește bautura gratis. Primesc și mâncare - copane de pui și păstăi de fasole (altceva nu mai are să le dea în seara asta). Eliana, modestă, uită să povestească cum ea e cea care i-a salvat aseară viața hangiului de la hanul dinspre Turnul Negru, dar Hilda nu o lasă să treacă sub tăcere acest amănunt.

Raenisa păstrează doar galbenul de la Chiril si îi da lui banii pe care îi strânsese ea -115 galbeni- să aibă cu ce plăti aventurierii, dacă mai apar și sunt buni (soldați mai apar din când în când, dar aventurieri, mai rar, iar aventurierii sunt mai pricepuți); întâi o refuză, o trimite să îi dea prietenelor ei, dar fata știe că ele au destui, în timp ce Chiril tocmai le dăduse ultimii bani pe care îi mai avea.

E nemulțumit că a plecat ea după necromant, în loc să vină înapoi la Piatra Arsă și să lase soldatul să se ocupe, dar fata e convinsă că nu ar fi avut șanse să ajungă teafără înapoi, singură fiind. Așa, cu Eliana, Hilda și Ups, a fost bine apărată.

Odată lămuriți, Raenisa nu se mai abține, îl îmbrățișează și fuge pe scări. Nu e ceva cu care el se simte confortabil, dar ea e obișnuită cu felul lui de a fi, nu ii trebuie mai mult; și e fericită că e înapoi la ce e "acasă" pentru ea.

Ii găsește pe ceilalți cu hangiul, pe hangiu îl ia în brațe fără fereală și cu putere, că îl mută din loc câțiva pași, primește și ea de mâncare, află că Grozdan e în bună regulă, hangiul de dincolo e și el bine și, fără să țină cont cât e ea de mică, îl sfătuiește serioasă să aibă armele la îndemână.

Iși petrec noaptea într-o baracă destul de luxoasă (fiecare are copaia lui cu apă pentru spălat!), nu înainte ca Sasha să o vrăjească pe Eliana. Hilda și Sasha iși cântăresc din priviri echipamentul de artizani, amândoi au truse de lăcătușerie (a.k.a. șperacle) și schimbă câteva impresii.

A doua zi pornesc către Iloruh, ajung fără peripeții, deși se simt urmăriți, fara sa isi dea seama de unde sau de cine. Castelul este izolat, nu pare sa aiba drum vizibil. Curtea castelului este pustie, pe ferestre se văd camere pustii. Sasha dezactivează capcana de la ușa castelului, Ups intră primul și, înăuntru, dau de Radomir Kovalski - cavalerul de la Iloruh, care aparține fam. Sidorovici.

Deși reticent, îi acceptă până la urmă, chiar dacă 2 fete sunt elfi. Raenisa îi simte răceala și ii povestește fără ocolișuri cine e ea, despre necromant și despre soldații morți. Îi pare rău că tot de elfi are parte, dar asta e - asta i-a putut trimite Chiril.

Radomir îi plimbă pe la parterul castelului, le arată toate încăperile. Are nevoie de ajutor să baricadeze ușile și geamurile de la etaj și de pază timp de 3 zile, pentru că se asteaptă să primească niște soldați. Îl atacă în mod repetat elfii din tribul Flăcările Negre. Raenisa profită de oferta lui și se echipează cu un arc din armurărie.

Surprinzător, fam. Sidorovici s-a retras luând toți soldații, caii, chiar și câinii, dar nu toate comorile din trezorerie. În castel nu par să fi rămas decât Radomir cu soția lui, dar soția lui stă închisă la etaj, este bolnavă, iar el refuză ajutorul oferit de Eliana și Hilda, care se pricep să vindece.

A mai ramas un corb într-una din cuști, antrenat să ajungă la Piatra Arsă.

La un moment dat, Eliana are impresia că ar mai fi cineva cu ei, ascuns, cu care pare să mai vorbească sau către care se uita din când în când Radomir.

Când încep să se audă zgomote de sus, Radomir le spune să apere parterul și fuge la etaj. La parter se aud zgomote dinspre capelă, dar capela are acces și dinspre hol și dinspre armurărie. Sasha și Eliana merg la ușa din hol care duce în capelă, poate înteleg ce vorbesc cele două voci care se aud, Raenisa, la ușa armurăriei dinspre bucătărie (dar nu aude nimic), Hilda e în holul de la intrare, lângă ușa bucătăriei, să o audă pe Raenisa dacă fata spune ceva, dar să poată supraveghea și intrarea în castel, iar Ups este în centrul holului de la intrare.


Înapoi
Înainte

15-apr-2022 © kimica.ro