Aventuri la Piatra Arsă


Fortăreața Piatra Arsă: Casa paznicilor Pietrei Arse, a soldaților Regatului și a netrebnicilor de pretutindeni.
Locul unde se nasc întâmplări nemaivăzute și nemaipomenite care, de n-ar fi, nu s-ar povesti, scoase la iveală din negura timpului de Horia!

Fragmente dintr-un jurnal


Necromantul

********

Regiunea Pietrei Arse este locul în care, acum 5.486 de ani, Vhudan, împăratul Lenageronului (Imperiul Lenageron, cu capitala în orașul omonim) a fost înfrânt de o coaliție alcătuită din celelalte imperii din vremurile vechi ale lumii. Din cauza faptului că a trebuit să fie la propriu aruncat în aer, fiind ridicol de puternic, catastrofa magică rezultată a transformat regiunea într-una cuprinsă de anomalii magice.

Actualmente, regatul Thadora încearcă să recolonizeze regiunea, spre neplăcerea marcată a băștinașilor elfi, confruntați cu pierderea pământului și a stilului lor de viață. Răspunsul lor este, de obicei, violent.

Fortăreața Piatra Arsă este un proiect nemaiîntâlnit, o colaborare între guvernele lumii (Thadora, Arhipelagul Apusului, etc.), pentru a combate efectele imprevizibile și distrugătoare ale Rănii Lumii lăsate în urma războiului (catastrofa magică antemenționată).

La Piatra Arsă sunt și soldați, și aventurieri, dar cu toții îi dau socoteală lui Chiril Mihalkov.

*******

Undeva, la nord-vest de Piatra Arsă, la răscrucea spre Turnul Negru, se află un han.

Eliana Codru-Verde, jumătate-elf, 35 de ani, bard în drum spre Colegiul Barzilor, era pe scenă, spre sfârșitul programului.

Raenisa, elfiță de pădure, 20 de ani, salvată de soldați când era mică și crescută printre ei la Piatra Arsă, era cu 3 dintre ei la o masă, ascultându-i cum povestesc despre aventurile lor cu țărăncuțe în căpițele de fân.

(Nea) Hilda Gorun, dwarfiță pricepută, 60 de ani, artificier care și-a făcut un [steel defender] pe care îl cheamă Ups, a plecat în căutare de aventuri până a nimerit tot atunci la același han. Este prima dată când Hilda pleacă în lume, impetuozitatea tinereții - for gold and glory and breaking enemies, in an honourable way.

Raenisa face ochii cât cepele la vederea Hildei, noroc cu Eliana care îi povestește ce e Hilda, dar niciunul dintre însoțitori nu știe să îi spună ce este creatura care o însoțește; soldații o lasă să se mute la masa Hildei, decât să o aducă pe creatură la ei (era deja prea multă clientelă feminină) și așa ajung să se cunoască toate trei.

Dupa Hilda, a apărut și un negustor; nu are cea mai variată ofertă, dar Raenisa iși găsește un pumnal potrivit pentru mâinile ei.

La scurt timp după aceea i-au atacat zombii; creaturile s-au dovedit a fi foarte puternice și, dintre ceilalți, au scăpat un singur soldat (Grozdan Chernov) și hangiul (noroc cu Eliana), soldatul le-a trimis să-l urmarească pe necromantul care controla zombii, urmând ca el să se întoarcă la Piatra Arsă și să îl prevină pe Chiril.

Pe urmele necromantului, fetele s-au confruntat cu niște umbre într-o poiană, dar au reușit să scape nevătămate.

Au continuat căutarea până la un tumul funerar al Imperiului, au reușit să scape de capcane și să ajungă in incăperea în care se află necromantul, de data aceasta apărat de 3 scheleți. După toate semnele, este din cultul lui Vhudan, care vrea să-l readucă la viață pe împărat.

Nu le-a fost ușor, dar au reușit sa-l doboare pe necromant. Bietul Ups a fost avariat si Hilda a muncit toată noaptea să-l refacă.

A doua zi, pe lumină, au plecat spre Piatra Arsă, să dea de știre.

*******

Raenisa era un trib mic, i-au tot atacat niște [...], ea s-a rătăcit și a stat ascunsă, încercând să se descurce.

Au găsit-o soldații trimiși să cerceteze, chiar când unul din atacatori o prinsese și voia să o omoare; imediat ce atacatorul a fost doborât de săgeata unui soldat, ea s-a și cățărat într-un copac.

Căpetenia soldaților s-a amuzat, că e sălbăticiune, a convins-o să se dea jos și a luat-o cu ei; văzuse că reușise să-l zgârie pe atacator, i s-a făcut milă de ea, a luat-o de suflet și i s-a părut potrivit să facă luptător din ea.

*******

Clanul Gorun era puțin îngrijorat în privința știrilor tot mai numeroase despre întâmplări neobișnuite în regiunea din jurul cetății Piatra Arsă. Dar, cum nu voiau să facă valuri, a fost mai simplu să aleagă o puștoaică neastâmpărată care nu ar fi dat de bănuit că are motive ascunse, ci doar neastâmpărul tinereții.

Da, neobișnuit pentru neamul lor, dar nu întrutotul nemaiauzit.


Cuprins
Înainte

15-apr-2022 © kimica.ro